Policajac Nebojša Apostolović

Policajca povrijeđenog na protestima čeka više operacija: "Ne bih preživio da sam ostao na zemlji"

18:05, 11.07.2020.
Izvor: Blic
Policajac Nebojša Apostolović jedan od je 118 pripadnika MUP koji su posljednjih dana zadobili povrede na protestima širom Srbije.

Apostolović je sa svojom jedinicom bio raspoređen ispred Doma Narodne skupštine, gdje je pao sa nekoliko metara visine i polomio obje noge.

– Stajao sam sa kolegama na platou kod glavnog ulaza u Skupštinu. U jednom trenutku demnonstranti su srušili zaštitnu ogradu i bacili je na policajce. Počeli su da nas zasipaju kamenicama, flašama, limenkama i još nekim predmetima koji nisu mogli da se nađu tu, što znači da su očigledno doneseni sa namjerom da bi se napala policija. Bilo je i oštrih predmeta – ispričao je Nebojša Apostolović pripadnicima MUP-a koji su ga posjetili u Urgentnom centru.

Kako je rekao, on i kolege su “bukvalno bili satjerani na ivicu platoa stepeništa, gdje se ulazi u Skupštinu”.

– U jednom trenutku, kolega i ja smo se sklonili iza velikog stuba i čekali da prestanu da gađaju da bismo mogli da uđemo u Skupštinu. Proletjelo je nekoliko kamenica i kad mi se učinilo da je bezbjedno da možemo da uđemo, kolega koji je bio ispred mene krenuo je i uspio da uđe, a ja sam u tom trenutku, slučajno, svom srećom, okrenuo pogled i vidio ogroman kamen koji leti ka mojoj glavi. Refleksno sam odreagovao da sklonim glavu od kamena, okliznuo sam se sa zida i pao sa četiri, pet metara visine – opisao je kolegama kako se povrijedio.

Kako je rekao, da nije bilo njegovih kolega, vjerovatno bi ostao na asfaltu. Utvrđeno je da ima višestruki prelom lijeve potkoljenice, desnog skočnog zgloba i desne pete. Čekaju ga najmanje dvije opercije.

– Gledam kako oko mene lete razni predmeti, kamenje, flaše, a ja ne mogu da se pomjerim. Mnogo sam zahvalan kolegama koje su mi pomogle. U nekoliko sekundi prošao mi je cijeli život pred očima. To je trenutak kada vidim rulju, lete kamenice, leti sve, a vi ste nemoćni. Da sam ostao da ležim, ubili bi me – ispričao je Apostolović.

Apostoloviću su se na hrabrosti zahvalili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.