Srpska lista

Rakić: Sačuvati mir po svaku cijenu, pa makar i vojnom silom

22:56, 14.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da Srbima na Kosovu i Metohiji puno znači poruka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će ih država Srbija zaštititi.

"Poruka koju smo čuli je poruka mira i hvala vam što želite da sačuvate mir po svaku cenu, pa makar to bilo i vojnom silom", rekao je Rakić nakon Vučićevog obraćanja u Beogradu, koje su Srbi u Kosovskoj Mitrovici pratili zajedno u centru grada. 

Rakić je poručio Vučiću da Srbi na Kosovu i Metohiji čekaju 20 godina "da neko podmetne svoja leđa i zaštiti srpski narod" i dodao da oni traže mir i sigurnost. 

On je dodao da nikom nije upućena prijetnja i da može samo da poruči komšijama na jugu Kosovske Mitrovice da Srbi na Kosovu i Metohiji žele da ostanu na svojim ognjištima. 

"Pozdraviću sve, i njih dole preko mosta, našim pozdravom: Jer odavde nema nazad. Živela Srbija", poručio je Rakić. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je Srbija uputila zahtjev za održavanje hitne sjednice Savjeta bezbjednosti UN povodom odluke Prištine da protivzakonito formira takozvanu vojsku Kosova i poručio srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da će Srbija umjeti da ih zaštiti.