Slučaj kakav niko ne pamti

Sahrana odložena dva puta, tijelo pokojnice dovezla šlep-služba

20:28, 10.11.2020.
Na groblju u Prokuplju desio se nezapamćen slučaj, jer je sahrana morala da se odloži pošto pokojnica nije dovezena na vrijeme.

Naime, u bolu i patnji, rodbina preminule morala je da čeka dva dana da se obavi sahrana, jer je došlo do problema u putu.

Kako penosi Kurir, rodbina je angažovala Javno komunalno preduzeće “Hammeum” u čijem sastavu je i gradsko groblje da pokojnicu doveze iz Beograda. Po nju su poslali automobil za prevoz pokojnika koji posjeduje preduzeće, ali se pokvario i prije nego što je stigao u Beograd.

Onda su sutradan poslali kombi i preuzeli pokojnicu. Kod Jagodine pokvarilo se i to vozilo. Kako je pokojnica bila u njemu, morali su da angažuju šelp-službu da ih sve zajedno dovezu do Prokuplja.

Zbog svega toga i sahrana je morala ponovo da se odloži, ali tada samo za nekoliko sati.

Da se sve to desilo potvrdio je šef pogona Pogrebnih i pijačnih usluga JKP “Hammeum” Zoran Dimitrijević. On kaže da se desio peh, odnosno kvar na motoru.

– Za 20 godina koliko obavljamo ovu uslugu, ovo je prvi put da se nešto tako dogodilo. Izvinili smo se porodici, koja je imala razumijevanja za problem koji je nastao – kazao je Dimitrijević.