Aleksandar Vučić u UAE 

Šeik zadovoljan izgradnjom "Beograda na vodi"  

17:48, 11.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je prestolonasljednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohameda bin Zajeda el Nahjana da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbijedi podršku za rješavanje problema u vezi sa Kosovom i Metohijom mirnim putem.

Vučić je šeika Mohameda na sastanku u Abu Dabiju obavijestio da istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije, kao i na formiranju vojske samoproglašenog Kosova, izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

Predsjednik Srbije rekao je da je saradnja sa UAE od najvećeg značaja za Srbiju, s obzirom na napredak koji ta zemlja ostvaruje u svim oblastima, kao i sve važnije mjesto koje zauzima na međunarodnoj sceni, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije. 

Na sastanku je bilo riječi o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa. 

Dvojica sagovornika dogovorila su se da zajednički rade na unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva Srbije i UAE, te izrazili zadovoljstvo zbog velikog napretka projekta "Beograd na vodi", kao i zbog nastavka saradnje putem ulaganja "Etihada" u "Er Srbiju". 

Vučić i šeik Mohamed razmotrili su i moguće buduće projekte u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i obrazovanja.