Požega

Sjedio sam sa puštenim silovateljem u vozu: Rekao je da će da se odmori, pa da završi posao

16:44, 06.02.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Milenko Č. (64), višestruki silovatelj koji je izašao iz zatvora, u petak je vozom iz Beograda otišao u Krčagovo kod Užica, gdje mu živi sestra, a preko puta njega u vagonu je sjedio Peđa Baranac, rođeni Požežanin koji živi u Užicu. 

Tog trenutka Baranac nije imao pojma o kome se radi, a da je putovao sa silovateljem saznao je tek u srijedu, kada mu je supruga pokazala Milenkovu fotografiju objavljenu u medijima. Tada je shvatio da je sjedio sa osobom zbog koje je trenutno cijela Srbija u strahu, a pogotovo njihov kraj.

Baranac je za Telegraf.rs ispričao da mu je Milenko tokom putovanja ispričao da je bio na robiji 20 godina navodno, zbog ubistva, da je izašao iz Kazneno-popravnog zavoda u Padinskoj skeli, ali i da će sada da se odmori, a zatim da "završi ono što je započeo".

- Vraćao sam se službeno iz Beograda, i u Rakovici sam čekao voz gdje je i taj čovjek ušao i sjeo preko puta mene. Bio je pun voz, djeca su se tog dana raspustila. Nismo uopšte komunicirali dok nije došao kondukter. Kada je došao kondukter i tražio mu kartu, nije je imao. Izvadio je neku legitimaciju i rekao da je bivši osuđenik. Ja sam ćutao - počinje priču Baranac za Telegraf.rs.

Nije imao za kartu

On objašnjava da, ako neko od putnika nema kartu, može na ličnu kartu da mu se piše, pa kada dođe u grad gdje živi može da je plati. Na njega su se, međutim, sažalili.