Mrčajevci

Skandalozan snimak sa Kupusijade: Kafanski stolovi puni, pod šatorima stotine ljudi bez maski

12:15, 20.09.2020.
Lokalni ugostitelji, uprkos zabranama, ali i upozorenjima epidemiologa, organizovali su samoinicijativno neformalnu Kupusijadu, bez imalo savjesti i razmišljanja kakve posljedice takva manifestacija može da izazove.

Posjetioci neformalne manifestacije u Mrčajevcima, koju su organizovale kafedžije, pjevaju i vesele se i po desetoro za stolom, ne hajući za svoje i tuđe zdravlje.

U nekoliko ugostiteljskih objekata i tri šatora orila se muzika, točilo se piće, posjetioci su se gužvali dok su sjedili i po desetoro za jednim stolom, a trebalo bi da su na metar i po udaljeni, pjevali i veselili se, a masku nije nosio skoro niko, pa čak ni konobari, piše Kurir.

- Kupusijada se tradicionalno održava u ovo vrijeme, ali je ove godine zbog korona virusa otkazana. To nije spriječilo pojedine lokalne ugostitelje iz Čačka i Mrčajevaca da je zbog profita samoinicijativno, bez ikakvih dozvola, organizuju kao da je sve normalno. Dvoje ugostitelja, koji tamo već imaju objekte, proširilo je svoje kapacitete tako što je postavilo šatore, a pored toga postavljen je i jedan veliki šator na javnoj površini, kod hrasta u centru Mrčajevaca, koji može da primi nekoliko stotina ljudi. Ovo ludilo trajaće do kraja vikenda - kaže za Kurir Zoran M. iz Čačka.

On, koji je i sam ugostitelj, bio je revoltiran onim što je vidio u petak.

- Vlasnik sam sali za svadbe i sedam mjeseci nisam radio ništa. Ove godine sam imao zakazano 211 veselja i sve je propalo. Imam 45 radnika, ne znam gde udaram... Stvarno nema smisla da se organizuje neka takva manifestacija, a da niko ne reaguje. Svi ćemo se pozaražavati - kaže sagovornik.