Skupljen novac za liječenje male Anike

17:57, 03.12.2020.
Izvor: Blic
Roditelji male Anike Manić, koja je ujedinila Srbiju tokom prikupljanja pomoći za njeno liječenje, objavili su danas sjajne vijesti - napokon je skupljen novac za skupe lijekove i terapije.

Njihovu poruku Blic prenosi u cjelosti:

“Poslije skoro tri mjeseca prikupljanja sredstava za najskuplju terapiju na svijetu, spremni smo da objavimo završetak prikupljanja sredstava za Anikin tretman. Radost je ogromna, a zahvalnost vječna.

Ova akcija je podstakla toliko ljudi, pobudila najbolje u ljudima, ujedinila nas sve. Svi smo se borili za isti cilj, čista srca, pomagali koliko smo mogli i dali svoj maksimum. Hvala državi Srbiji na podršci i organizovanju transporta do bolnice. Hvala građanima Srbije za svaki odvojeni trenutak, pažnju, izgovorenu riječ i dinar za našu Aniku. Hvala Anikinim pomagačima iz regiona i širom svijeta koji su prepoznali Anikinu borbu i pokazali da podrška ne zna za granice. Pokazali smo, svi zajedno, da dečiji život nema cijenu i da ujedinjeni možemo stvoriti čuda jer u njih i vjerujemo.

HVALA „TIMU ANIKA“. Za svaki post, odgovoreni komentar, poruku, bazar, kutiju, licitaciju, poster, bilbord, poslati email, kontaktiranu firmu, proračun, gostovanje u medijima, video, priču iz ličnog ugla, telefonski poziv, ideju, podršku, entuzijazam. Napravili ste čudo. Nikad nećemo moći dovoljno da vam se zahvalimo na svemu. Vi ste Anikini superheroji.

Hvala svakom pojedincu na svakom poslatom SMS, na svakoj objavi na društvenim mrežama, na svakom pominjanju Anikine priče među porodicom, prijateljima, kolegama. Hvala na svakoj doniranoj stvari, vještini ili usluzi, na svakom organizovanom bazaru u različitim vremenskim uslovima, hvala na svakoj humanitarnoj večeri, na nagrađivanjima i licitacijama. Hvala malim drugarima iz vrtića i osnovnih škola, gimnazijalcima i studentima koji su podržali Anikinu borbu na najslađe i najkreativnije načine. Hvala svim kompanijama na velikom doprinosu krajnjem rezultatu, hvala malim preduzetnicima na svim sjajnim akcijama kojima su nam pokazali da iza svakog malog biznisa stoji ogromno srce. Hvala svim poznatim ličnostima koje su svoju platformu iskoristile na pravi način i omogućile da se naš apel daleko čuje. Hvala svim sportistima, glumcima, muzičarima, umetnicima koji su postali lice ujedinjenja u ovoj herojskoj borbi.

Veliko hvala našoj porodici, rodbini, prijateljima. Vi ste naša pokretačka snaga i Anikina snaga.

Hvala Gornjem Milanovcu – malom gradu velikih ljudi. Gradu za primjer, gradu za ponos. Već smišljamo veliku proslavu, kada Anika dođe sa terapije.