Aleksandar Pajić

Srbija: Savjetnik ministra prosvjete pozitivan na korona virus

12:30, 05.04.2020.
Izvor: Blic
Aleksandar Pajić, posebni savjetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prebačen je rano jutros u KBC Dragiša Mišović jer je pozitivan na korona virus.

Kako Blic saznaje, Pajiću se nekoliko dana osjećao lose, a juče mu je naglo pozlilo. On je otišao u bolnicu u Šapcu gde I živi. Njegovo stanje se tokom dana pogoršalo tako da je sinoć stavljen na respirator. U šabačkoj bolnici mu je urađen test na koronu i on je bio pozitivan.

Pajić je nadležan za poslove srednjeg obrazovanja i obrazovanje odraslih. Od kako je proglašeno vanredno stanje on je bio zadužen za kontrolu onlajn nastave.

Kako Blic saznaje posljednjih 13-14 dana Pajić nije dolazio u školu gdje se snima nastava na daljinu. Kako navodi izvor Blica najverovatnije od premorenosti jer se za onlajn nastavu radilo dan i noć kako bi bila spremna, Pajić je na putu ka Šabcu imao težu saobraćajnu nesreću u kojoj je ostao nepovrijeđen ali je šteta na kolima bila ogromna.

Kako navodi izvor Blica bukvalno rečeno, “sreća u nesreći” jer od tog dana nije više dolazio na posao.

Praktično inkubacio je proveo kući, a ne na poslu i kako je rečeno, nastavnici i ostale tehničke službe koje učestvuju u izradi onlajn nastave nisu ugroženi.

Kako se saznaje, Pajić je sportista i otuda je danima COVID-19 praktično ‘nosio’ bez većih problema. Ministar prosvjete Mladen Šarčević sugerisao je Pajiću da ode da se testira.

– U provjeri sa ljudima iz Batuta vremenska distanca sa kadrovima koji rade na onlajn nastavi je dovoljna da nije moglo biti širenja virusa. Jedino mogu biti ugrožene dvojica kolega sa kojima je Pajić imao sastanak 26. marta i oni će biti testirani – navodi za Blic ministar prosvjete. On dodaje da su prilikom snimanja nastave na daljinu poštovani svi propisi i mjere zaštite.