Jagodina

Sugrađanku pretukao zbog nesporazuma u saobraćaju: Osam mjeseci zatvora bajkeru (38)

16:39, 08.04.2021.
Izvor: Blic
D. K. (39), bajker iz Jagodine, osuđen je na osam mjeseci zatvora zato što je pretukao Ljiljanu Veselinović (38) nakon nesporazuma u saobraćaju.

Osnovni sud u Jagodini proglasio ga je krivim za nanošenje teških tjelesnih povreda sugrađanki, koje se dogodilo 25. maja prošle godine na putu Ćuprija-Jagodina. Tada se Ljiljana, nevidjevši motocikl na glavnom putu, uključila na put ka Jagodini, a vozač motora je obišao i nakon nekoliko stotina metara se zaustavio. Otvorio je vrata njenog auta i udario je dva ili tri puta. Od siline udaraca slomio joj je nos, a izgubila je i mnogo krvi.

Za ovaj napad donijeta je u ponedjeljak prvostepena presuda, a pravo na žalbu imaju i tužilaštvo i odbrana.

Tužilaštvo je, kako kaže Ljiljanin advokat Milovan Stojanović, tražilo za D. K. od osam mjeseci do dvije godine zatvora, a visina kazne ostavila ga je u čudu.

– Ljudi za mnogo manje povrede dobijaju veće kazne. U ovom slučaju imamo divljaka, osuđivanog nasilnika, očigledno tri puta jačeg od žene, koji je zaustavio motor ispred njenog automobila, otišao do nje, kroz prozor izvadio ključeve iz brave auta i bacio ih u njivu. Potom ju je pesnicom udario najmanje dva puta, a onda kao i svaki “junak” sjeo na motor i pobjegao – rekao je advokat oštećene.

Naglasio je da je ovo napad koji nikako ne bi smio da se tretira kao afekt, već kao napad sa umišljajem. Uzimajući u obzir to i težinu povreda, polomljen nos, narsnuće ušne školjke i lobanje, kao i traume koje i dan-danas preživljava, Stojanović je naglasio da će se i Tužilaštvo i on priključiti žalbi.