Na Tviteru

Tramp pozdravio obnovu leta Beograd-Priština: Još jedna pobjeda

08:25, 21.01.2020.
Izvor: Tanjug
Predsjednik SAD Donald Tramp oglasio se na svom Tviter nalogu povodom potpisivanja pisma o namjerama o obnovi avio-linije Beograd-Priština, uz ocjenu da je to "još jedna pobjeda".

"Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u posljednjih dvadeset pet godina, biće uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobjeda - zahvaljujući ambasadorima Robertu O'Brajenu i Ričardu Grenelu", napisao je Tramp na Tviteru, uz fotografiju sa ceremonije potpisivanja sporazuma.

 

 

Delegacija Ministarstva privrede Srbije potpisala je juče, u Berlinu, Pismo o namjerama sa kompanijom "Lufthansa" o obnovi avio-linije Beograd-Priština.

Pismo o namjerama potpisano je u američkoj ambasadi u Berlinu, u prisustvu ambasadora SAD i specijalnog izaslanika američkog predsjednika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela i američkog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Roberta O''Brajena.

Oko ovoga se oglasio i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. On je pozdravio namjeru kompanija "Eurowings" i "Lufthansa" da uspostave direktne letove između Beograda i Prištine.

"Ovo je važan korak, koji će olakšati brže kretanje ljudi i robe unutar regije zapadnog Balkana", navodi se u Stoltenbergovom saopštenju.