Uhapšen brat Darka Šarića u Kragujevcu

19:19, 16.04.2021.
Željko Vujanović, brat Darka Šarića, sproveden je danas u Kragujevcu na izdržavanje kazne po presudi Specijalnog suda kojom je osuđen na 14 godina zatvora, saznaju "Novosti".

On je iz kućnog pritvora sproveden u zatvorsku jedinicu. 

Vujanović, je brat od tetke narko-bosa Darka Šarića. Bio je uhapšen u akciji "Balkanski ratnik".

Vujanović je optužen da je sa Šarićem i Goranom Sokovićem organizovao grupu za trgovinu kokainom, i pred vijećem Specijalnog suda u ranijim ročištima je objasnio svoj odnos sa Šarićem, negirajući ono što mu tužilaštvo stavlja na teret.

Vujanović je, takođe, istakao da se nikada neće odreći brata Darka dodavši da su otvorili klub "Kazino" u Kragujevcu. Prije toga bio je košarkaški reprezentativac, zatim je trenirao djecu.

Prema njegovim riječima u jedinoj izjavi "Večernjim novostima" 2001. godine otišao je u Italiju gdje je radio kao obezbjeđenje.

- U Kragujevcu me svi znaju, nisam opasan momak . kazao je tada Vujanović i objasnio da je dosta putovao u Italiju i da tamo ima mnogo prijatelja.

Skoro sva putovanja vezana su za takmičenja pasa. Kazao je i da je bio u skoro svim italijanskim gradovima, ali ne i u Tireniji i Pizi, gdje je policija zaplijenila oko 200 kilograma kokaina.

- Sa Darkom sam se od prve polovine 2008. viđao u Crnoj Gori i to su uglavnom bile porodične proslave - objasnio je svojevremeno Vujanović.

Darko Šarić je osuđen tada na 15 godina zatvora, a na istu kaznu zatvora osuđen je i Goran Soković, koji je u bjekstvu i kojem se sudilo u odsustvu. Željko Vujanović osuđen je na 14 godina zatvora.