Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove

Vučić: Bramec nezadovoljan regionalnom saradnjom

12:25, 05.11.2019.
Izvor: Srna
Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Serž Bramerc danas je na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izrazio nezadovoljstvo regionalnom saradnjom i žaljenje zbog sporosti dostavljanja dokumentacije neophodne u procesima koji se vode pred Mehanizmom.

Vučić i Bramerc razgovarali su o predstojećem izvještaju tužioca za Savjet bezbjednosti UN, postupcima koji se pred Mehanizmom vode protiv državljana Srbije i rezultatima rada Tužilaštva Haškog tribunala.

Sagovornici su razgovarali i o "pomoći /Mehanizma/ u izgradnji institucija i prenošenju znanja srpskim pravosudnim organima", saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je istakao da je saradnja Srbije sa Mehanizmom za međunarodne krivične sudove dobra, "kao i da će Srbija uprkos neslaganju o nekim pitanjima nastaviti da jača saradnju sa Tužilaštvom Mehanizma".

On je zahvalio Bramercu za prijedlog da institucije u Srbiji učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo Mehanizma, u vidu obuke i drugih vidova podrške, pomoglo primjenu /nacionalne/ Strategije za ratne zločine.