Predsjednik Srbije

Vučić: Da li bi Britanija na sastanku sa Dodikom prihvatila zastavu "neke treće zemlje"

13:03, 16.10.2019.
Izvor: Beta
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je jučerašnje odustajanje Kosova od zahtjeva za prijem u Interpol, "mala, taktička pobjeda" Srbije, ali problem "strateški nije riješen".

On je poslije učešća na konferenciji "EU i Srbija: zajednička sudbina" u Beogradu rekao da je Priština odustala od zahtjeva jer je "vidjela da bi rezultat po nju bio još nepovoljniji nego na glasanju na Generalnoj skupštini Interpola prošle godine".

"Mislili su da će im bar trend biti povoljniji nego prošle godine, ali su odustali kad su vidjeli da bi još manje država glasalo za njihovo članstvo. Nije im to glupa odluka, jer njihovi građani nisu bili u prilici da vide koliko su podrške izgubili", rekao je Vučić novinarima.

Vučić: Na čijim izborima je pobijedio Kurti i čija je zastava?

Vučić je upitao da li bi Velika Britanija prihvatila da njen predstavnik ode na zvaničan susret sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a da iza njih bude zastava "neke treće države".
Vučić je to novinarima u Beogradu rekao jer je tokom sastanka britanskog ambasadora u Prištini Nikolasa Abota i kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija u ponedjeljak u prostoriji bila samo zastava Albanije.

Vučić je rekao da "očigledno" da Velika Britanija "prihvata Kurtija kao kandidata za premijera Albanije".