Predsjednik Srbije

Vučić pozvao građane da ne napuštaju Srbiju

21:27, 15.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ulaganja u istok Srbije i pozvao građane sa tog i ostalih područja da ne napuštaju zemlju.

Vučić je istakao da će učiniti sve da niko u Srbiji nema zaradu manju od 30.000 dinara, kakav god posao da radi, te ukazao na značaj da ljudi ostaju u svom kraju.

On je saopštio da je postignut dogovor sa velikom kompanijom koja će napraviti fabriku u Zaječaru i od januara do juna zaposliti 2.000 ljudi.

Vučić je ukazao da Srbija nema velikih problema u ekonomiji i da polako, ali sigurno izlazi iz krize, kao i da se mora ulagati u mir sa Albancija, što je teška borba, prenose beogradski mediji.

On je najavio gradnju brze saobraćajnica od Paraćina do Boljevca, Zaječara i Vrške Čuke, sa krakom prema Boru.

"Preliminarni troškovi pokazuju da će gradnja brze saobraćajnice koštati oko 460 miliona evra, a možda i do 600 milona evra sa dodatnim troškovima", rekao je Vučić.

On je poručio predstavnicima lokalne samouprave, gradonačelniku Zaječara, ali i ostalih gradova u Srbiji, da su oni "u službi naroda", da moraju da razgovaraju sa građanima, te da se "više ne desi" da na skupovima na kojima govori bude postavljena ograda između funkcionera i naroda.

"Nisam prvi put rekao da se ograda skloni, ali je posljednji. Probajte da mi to uradite sljedeće nedjelje u Somboru... Svi ćete da letite s posla", upozorio je Vučić na mitingu u Zaječaru kojim je završio obilazak Zaječarskog okruga u okviru kampanje "Budućnost Srbije".