Vučić razgovarao sa robotom Emom: Vjerujem da ćemo biti jedna od digitalno najrazvijenijih zemalja

13:10, 15.06.2020.
Izvor: Tanjug
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas izložbeni prostor Centra za robotiku i vještačku inteligenciju u obrazovanju u prostoru Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i konstatovao da je taj Centar pokazatelj napretka i razvoja obrazovanja u Srbiji.

"Sve što smo danas vidjeli je gotovo nadrealno, i vidimo da je moguće da bude i u Srbiji", rekao je Vučić.

Kako kaže, ovakav isti centar otvoriće i u Novom Sadu i u Trsteniku.

"Želimo da obučavamo nastavnike i profesore, da idemo putem novih tehnologija. Srećni smo što mnogo možemo da naučimo od Kineza, i da vidimo kako će ovo da utiče na naš obrazovni proces", rekao je Vučić.

"Vjerujem da ćemo biti jedna od digitalno najrazvijenijih zemalja. Mi imamo oko 800 miliona evra suficit zbog izvoza softverskih proizvoda. Zaista sam srećan zbog razvoja ovog sektora u Srbiji. Hvala vam još jednom, a mi ćemo pokušati da za korak budemo uspješniji od ostalih u regionu", rekao je Vučić.

Prilikom obilaska Centra za robotiku, predsjedniku su pokazali robota Emu, koju je predsjednik upitao zbog čega je došla u Srbiju.

Ona mu je odgovorila da je Srbija zemlja koja ima pred sobom budućnost za razvijanje robotičkih disciplina i da će postati jedna od najnaprednijih zemalja na svijetu.

- Naravno da sam došla, ja volim Srbiju. Ovo je zemlja sa divnom prirodom i ljudima i ima pred sobom budućnost za razvijanje robotičkih disciplina. Sigurna sam da ćete postati jedna od najnaprednijih zemalja na svijetu, rekla je robot Ema.

Vučić je tokom obilaska Centra za robotiku ukazao kako je ovaj centar pokazatelj napretka i razvoja obrazovanja u Srbiji.

Prilikom obilaska Centra prikazana je i interaktivna tabla za inovativno i moderno školstvo. Takođe, prikazani su softeri koji su napravljeni kako bi olakšali pripremu i realizaciju časa.