Ministar odbrane Srbije

Vulin: Budno pratimo dešavanja i spremni smo da reagujemo

08:51, 06.09.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da ne isključuje scenario prema kojem bi Albanci oružjem krenuli na sjever Kosmeta, ali da isključuje mogućnost ponavljanja zločina nad Srbima, budući da Beograd budno prati dešavanja i spreman je da reaguje.

Vulin je naglasio da Albanci kao jedinu temu svoje politike imaju obračun sa Srbima i sa Srbijom, a da su u vrijeme izbora /koji tamo prethode/ još glasniji. 

"Budući da Albance vode neosuđeni teroristi od njih se može očekivati svako zlo. Budno pratimo šta se dešava na Kosmetu", rekao je Vulin za "Večernje novosti". 

On je podsjetio na riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se Jasenovac, martovski pogrom /na Kosmetu/ i "Oluja" više nikada neće ponoviti. 

"To je poruka i za prijatelje i za neprijatelje. Neka se svako pronađe u njoj kako misli da treba. Naređenje vrhovnog komandanta /Aleksandra Vučića/ bilo bi ispunjeno sigurno i bezuslovno", naglasio je Vulin. 

"Novosti" navode da Amerikanci i Albanci pokušavaju da takozvanu vojsku Kosova uključe u vojnu vježbu koja se od 21. oktobra održava na albanskoj teritoriji. 

Ti manevri bi, prema ocjeni bezbjednosnih krugova, mogli da predstavljaju trening za intervenciju na sjever Kosmeta, koji je decenijama politička opsesija i trn u oku vlastima u Prištini.