Namamio je u kuću

Horor: Zaklao djevojčicu (7) i dobio 12 godina robije

21:58, 13.02.2020.
Izvor: Kurir
Bečki sud proglasio je Roberta K. (18) krivim za brutalno ubistvo sedmogodišnje Hadiše u maju 2018. godine . On je osuđen na 12 godina zatvora uključujući slanje u specijalizovanu za psihički poremećene osobe.

Vještaci su utvrdili da je tinejdžer poreklom iz Čečenije imao kombinovani poremećaj ličnosti s narcisoidnim, šizoidnim i bezobrazno-neemocionalnim osobinama, ali da je bio uračunljiv.

Da podsjetimo tijelo djevojčice pronašli su đubretari u jednom kontejneru u u Deblingu. Hadišina majka je tada je rekla da je ubica sigurno neko iz dvorišta i pokazalo se da je bila u pravu. Robert K. (16) je poslije hapšenja šokirao policajce odgovorom na pitanje zašto je to uradio. On im je bez trunke kajanja i emocija rekao da je "imao loš dan, da je osjećao bijes i da mora nekoga da ubije".

Zatim je do detalja opisao kako je izvršio ovaj monstruozni zločin. Vidio je Hadiše kao se igra u dvorištu sa djecom i pozvao je u stan. Djevojčica je ne sluteći ništa loše otišla kod komšije u stan gdje je i ranije dolazila da se igra sa njihovom mačkom.

Robertov mlađi brat je ostao da se igra sa djecom u dvorištu, a roditelji su bili u kupovini. Djevojčici je najprije dao sladoled, a kada ga je pojela rekao joj je da opere ruke u kupatilu, što je ona ga je poslušala. Tada je Robert ušao za njom sa kuhinskim nožem čije je sječivo dugo 20 satimetara.

Gurnuo je Hatiše u tuš kabinu i krenuo da je ubada po vratu. Napad je bio tako brutalan da je djevojčici umalo odrubio glavu. Zatim je tijelo oprao od krvi i spakovao u najlonsku vreću i bacio u kontejner.

Vratio se oprao kupatilo i uklonio tragove zločina. Međutim policija je u subotu oko ponoći zakucala na vrata njegovog stana. Kada je majka čula šta je uradio pozlilo joj je zbog čega su morali da intervenišu i ljekari.