Klinton sve više upleten u pedofilski skandal: Isplivale nove informacije, otkriveni tajni sastanci

11:56, 23.09.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Bivši predsjednik SAD Bil Klinton bio je na intimnoj večeri sa Gislejn Maksvel 2014. godine - nakon što je optužena da je regrutovala djevojke za pedofila Džefrija Epstajna, tvrdi se u izvještaju.

U bombastičnom izvještaju Dejli bista navodi se da je predsjednik Klinton bio sa grupom prijatelja na večeri u Los Anđelesu, uključujući navodnu madam Gislejn i njenog "supruga".

Među gostima bio je i glumac Šon Pen, tvrdi se u izvještaju, prenosi Sun.

Maksvel se trenutno nalazi u zatvoru u Bruklinu zbog sumnje da je podvodila maloljetnice za Epstajna.

Dejli bist pak kaže da nije jasno zašto je Maksvelova bila na večeri, ali izvori kažu da je bila bliska sa bivšim predsjednikom i njegovom ćerkom Čelsi.

Maksvelova je navodno više puta bila i gost u kući Klintonovih.

Međutim, kako prenose mediji, veza Klinton-Maksvel ide mnogo dalje od te večere.

Aleksandar Đerasi, sin Maksvelove sestre Izabel, radio je kao šef osoblja u Birou za bliskoistočne poslove od maja 2011. do juna 2012. godine, dok je Hilari Klinton bila državna sekretarka.

On je prvi posao dobio odmah nakon koledža, a neki mediji prenose da je imao "specijalan tretman" kod Klintonovih.

Na fotografiji iz 2002. godine prikazan je Klinton kako se osmjehuju dok mu tada 22-godišnja Šontaj Dejvis masira ramena.

Nju je navodno angažovala upravo Maksvel.

Uprkos fotografijama, Dejvis, koja tvrdi da ju je Epstajn silovao više puta, kaže da je njeno iskustvo sa Klintonom pozitivno i da je bio "potpuni džentlmen".

Na još jednoj fotografiji objavljenoj ranije ove godine vide se kako Klinton i Maksvel stoje na vratima Epstajnovog aviona, Lolita ekspres.

Klintonova kancelarija negira da je bivši predsjednik znao za bilo koje sumnjive radnje dok je bio prijatelj sa Epstajnom i Maksvelovom.

Takođe negira da je ikada išao na Epstajnovo ostrvo, poznato pod nazivom Ostrvo pedofila.