Krvava žurka na Malti - Srbin napao prijatelja polomljenom flašom

22:20, 15.01.2021.
Srbin Damir M. (23) uhapšen je na Malti i protiv njega je podignuta optužnica zbog sumnje da je u na jednoj rejv žurki napao svog prijatelja polomljenom flašom.

Damir M. (23) iz Srbije, uhapšen je prije dva dana i odveden je pred prekršajni sud na Malti, jer se sumnjiči da je kriv za teško ranjavanje svog 46-godišnjeg prijatelja, Brajana Saruana.

Ovaj incident se dogodio u jednom od stanova u naselju San Điljan gdje se održavao afterparti nakon zabave koja se održavala na otvorenom u Berzebugu.

Kako prenosi portal "Maltatoday", policija sumnja da su na ovoj zabavi korišćene velike količine droga, koje su ljudi na žurci, a pored toga i učesnici u tuči, konzumirali tokom cijele noći.

Da bi se tačno utvrdile sve okolnosti, na sud će biti pozvano i nekoliko očevidaca koja bi eventualno mogli da pomognu u istrazi.

Jedan od branilaca optuženih objasnio je da su svi svjedoci bili "neosjetljivi i pod uticajem droge", te ne zna koliko će oni biti svrsishodni kao svjedoci incidenta.

Milosavljević je još optužen za posjedovanje droge ekstazi i za kršenje javnog reda i mira.

Navodno žrtva Brajan, kako je objasnio inspektor sa Malte, nalazi se u bolnici i djelimično je odgovoran zbog izazivanja tuče u kojoj je povrijeđen.

Policijska istraga navodno je utvrdila da je prvo Brajan napao Milosavljevića sa slomljenom flašom. On se izjasnio na sudu da nije kriv, a zatim je pušten uz kauciju i depozit od 5.000 evra i ličnu garanciju od 5.000 evra, piše Blic.