Ministar inostranih poslova Rusije

Lavrov Selakoviću čestitao Dan državnosti

19:19, 11.02.2021.
Izvor: Srna
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov čestitao je danas srpskom kolegi Nikoli Selakoviću Dan državnosti i Srbiji poželio sreću, mir i blagostanje.

Lavrov je izrazio uvjerenje da će Rusija i Srbija, u duhu strateškog prijateljstva, uložiti maksimalne zajedničke napore radi što skorije pobjede nad pandemijom virusa korona, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije na svom sajtu.

"Želim Vama dobro zdravlje, ispunjenje profesionalnih i ličnih planova, a prijateljskoj Srbiji - sreću, mir i blagostanje. Neka ovaj značajan za sve srpske građane dan napuni njihove domove radošću i nadom za svetlu budućnost", poručio je Lavrov.

On je naveo da računa i na nastavak dinamičnog bilateralnog dijaloga s ciljem jačanja svestrane saradnje dvije zemlje i realizacije zacrtanih inicijativa.

Lavrov je zahvalio za topao doček u Beogradu u decembru i dodao da se nada skorom sastanku.

Srbija 15. februara obilježava Dan državnosti - Sretenje, koji je ustanovljen u spomen na taj datum iz 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine kada je proglašen prvi Ustav Srbije - Sretenjski ustav.