Ruski ministar spoljnih poslova

Lavrov skrenuo pažnju na kršenje primirja u Idlibu

22:13, 27.01.2020.
Izvor: Srna
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov skrenuo je pažnju ministru spoljnih poslova Turske Mevlutu Čavušogluu na kršenja primirja koja vrše radikalne grupe iz bezbjednosne zone u Idlibu, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da su dvojica diplomata razgovarali telefonom o procesu pronalaženja mirnog rješenja za sukobe u Siriji.

"Ruska strana je obavijestila tursku o kršenjima primirja koja vrše radikalne grupe u bezbjednosnoj zoni Idlib i naglasila je neophodnost razdvajanja opozicionih snaga i terorista", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva je saopšteno i to da su se ministri saglasili u vezi sa nastavkom bliskog kontakta između ruske i turske vojske, javio je TASS.

Lavrov i Čavušoglu razgovarali su i o praktičnim aspektima zajedničkih napora u borbi protiv prijetnje terorista i o osiguravanju uspostavljanja bezbjednosne zone u Idlibu.

Strane su izrazile podršku radu Sirijske ustavne komisije, u kontekstu jačanja dijaloga sukobljenih strana u toj zemlji.

Razgovor je održan na inicijativu Turske.