Marija sahranjena u bijelom kovčegu na Đurđevdan: Ubica Srpkinje iz Beča ćuti kao zaliven

10:26, 08.05.2021.
Izvor: Telegraf.rs
Osumnjičeni za ubistvo Marije M. (35), koja je porjeklom iz Srbije, i dalje ne želi da progovori o motivima surovog ubistva u Beču.

Albert L. (42) tereti se da je 30. aprila u bečkom naselju Brigetanau oko 20 sati uletio u stan bivše partnerke i pucao joj u stopalo i u glavu. Teško povrijeđena Marija, inače majka dvoje djece, uspjela je da se odvuče do dvorišta stambenog kompleksa, gdje su je zbrinuli radnici Hitne pomoći. Nažalost, u bolnici je podlegla povredama.

Marija je za sobom ostavila dvoje djece starosti dvije i 13 godina, a austrijski mediji prenose da je Albert njihov otac. Prema riječima Darka M, brata ubijene Marije, osumnjičeni je upucao njegovu sestru jer nije mogao da se pomiri sa tim da ona više ne želi da bude sa njim.

- Čekao je da ona otvori vrata, da djeca izađu i onda ju je upucao - rekao je Darko za medije.

On je dodao i da je osumnjičeni za ubistvo ranije prijetio cijeloj porodici.

Marijine kolege i prijatelji kažu da je bila divna osoba, koja je svakom htjela da pomogne.

- Uvijek je bila srećna, tako brižna. Djeca su joj bila sve na svijetu - govore prijatelji ubijene Marije.

Nakon krvavog pira, osumnjičeni je seo na klupu u dvorištu zgrade i krenuo je da pije. U trenutku kada je policija došla da ga uhapsi pao je u nesvijest. Mediji pišu da je imao više od 3 promila alkohola u krvi.

Dan nakon hapšenja nisu ni mogli da ga saslušaju, jer od količine unijetog alkohola nije bio sposoban da govori. Međutim, i kada se otrijeznio, odlučio je da ne govori o motivima zločina.

Marija je sahranjena 6. maja u Beču. Njeno tijelo u bijelom kovčegu, prekriveno ružama, na vječni počinak ispratilo je više od 100 ljudi. Marijina deca, njena majka i braća nisu mogli da zadrže suze. Majka se, slomljena tugom, nadvijala nad kovčegom neprekidno plačući.

Kada je kovčeg spušten u raku, djeca su pustila na desetine crvenih balona u obliku srca da lete u pravcu neba, piše HeuteNa balonima su bile ispisane poruke njene djece.

Na sahrani je bila i Albertova sestra, koja je Mariju poznavala od djetinjstva. Brat Darko je u suzama samo tiho uspio da prozbori: "Oduvijek je voljela pjesmu Đurđevdan, na taj dan je i ispraćamo".