Moskva će oštro odgovoriti ako Vašington pređe "crvene linije"

21:29, 27.04.2021.
Izvor: Srna
Rusija će oštro odgovoriti na bilo kakve pokušaje SAD da pređe "crvene linije", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je u intervjuu za "Sputnjik" podsjetio da su svi pokušaji SAD da uspostave dijalog sa Rusijom osuđeni na propast ukoliko Vašington ne odustane od svojih ambicija za dominaciju.

- Reći ću to još jednom - nećemo uspjeti ukoliko SAD ne odustanu od ambicija za dominaciju, kao što je to rekao predsjednik /Rusije Vladimir Putin/ u godišnjem obraćanju /Narodnoj skupštini Ruske Federacije/, ukoliko ne shvate uzaludnost svih pokušaja da ožive unipolarni svijet i stvore nekakvu strukturu gdje će svi biti potčinjeni zemljama Zapada i ukoliko ne vode dijalog sa nama, kao i sa drugim zemljama, uz uzajamno poštovanje i zasnovan na ravnoteži interesa koju treba pronaći - istakao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije naglasio je da Rusija sama postavlja svoje "crvene linije" i da je spremna da reaguje ukoliko se one pređu.

Putin je tokom obraćanja Skupštini u srijedu, 21. aprila, izrazio nadu da se niko neće usuditi da pređe "crvene linije" u odnosima sa Rusijom, napominjući da će Moskva sama da odredi gdje se one nalaze u svakom slučaju pojedinačno.

On je upozorio da će oni koji provociraju Rusiju gorko zažaliti zbog toga.