Jezivi detalji ubistva u Grčkoj

Naučnicu udario automobilom, odvezao je u bunker i silovao  

17:18, 17.07.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Suzana Iton, slavna američka naučnica koja je ubijena u Grčkoj, silovana je, potvrdila je policija na Kritu. Prema posljednjim informacijama, uhapšen je 27-godišnji lokalac koji je priznao zločin.

"Osumnjičeni je u svom priznanju kazao da je video Suzanu kako trči. Motiv je bio seksualne prirode, pa ju je osumnjičeni dva puta udario automobilom, kako bi je onesvijestio", otkrio je šef policije na Kritu, Konstantinos Lagoudakis.

"Nakon što ju je onesvijestio, ubacio ju je u prtljažnik automobila i odvezao je do bunkera iz Drugog svjetskog rata, gdje je pronađeno njeno tijelo", dodao je on.

Osumnjičeni ju je silovao navodno više od sat vremena, a tijelo ostavio, prekrivajući ga poklopcem od ventilacije bunkera i komadom drveta. Još uvek nije poznato da li je bila živa dok ju je silovao.

Autopsija je navodno pokazalo da su joj usta i nos bili blokirani, iako ostaje nejasno da li je njena smrt rezultat gušenja, piše grčki Katimerini.

Tragovi guma su policiju odveli do vozila osumnjičenog, koje je bilo pomno očišćeno. Inače, farma na kojoj živi nalazi se u blizini bunkera.

Osumnjičeni, koji je oženjen i ima dvoje djece, u početku je negirao sve, a onda su došli i nalazi koji su potvrdili da se njegov mobilni telefon nalazio u blizini mjesta zločina, u vrijeme kada je ubistvo počinjeno.

Itonova (59) je bila ugledna i slavna načunica, molekularni biolog, koja je radila na poznatom Institutu u Drezdenu u Njemačkoj. Na Kritu je boravila na konferenciji.

Njeno tijelo pronađeno je šest dana nakon što je prijavljen nestanak.