Štitio radnju

Penzionisanog policajca u SAD-u ubili "demonstranti"

14:15, 03.06.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Penzionisani policajac Dejvid Dorn (77) ubijen je pokušavajući da zaštiti radnju svog prijatelja od huligana koji su učestvovali na protestima koji se organizuju za ubistvo Džordža Flojda koji je nastradao prilikom brutalnog hapšenja 25. maja u Mineapolisu.

Obdukcija je utvrdila da je policajac Derek Čovin držao koljeno na vratu Flojda čak osam minuta, a uprkos zapomaganju nesrećnog čovjeka, nije se sklonio sa njega.

Smrt Flojda izazvala je proteste u više gradova širom SAD, a okršaji između demonstranata i policije sve su žešći pošto je zabilježen veliki broj pljački i uništavanja imovine. Čak je stradala i crkva u Vašingtonu koja se nalazi nedaleko od Bijele kuće.

Vlasnici radnji organizovali su se kako bi zaštitili svoje biznise te su angažovali čuvare za objekte. Penzionisani policajac Dejvid Dorn došao je juče da zaštiti zalagaonicu dugogodišnjeg prijatelja u koju su upali huligani i lopovi.

Pokušao je da prekine pljačku, ali su ga lopovi upucali i ubili. Na društvenim mrežama navodno je osvanuo snimak uživo na Fejsbuku, na kom se vidi kako Dorn leži na zemlji u lokvi krvi, ali je u međuvremenu sklonjen.

Penzionisani kapetan u policiji radio je 38 godina prije nego što se 2007. godine penzionisao, prenosi Telegraf.