Bačena hrana vrijedna 35.000 dolara

Poremećena šala ili glupost: Žena kašljala na proizvode u trgovini

21:46, 26.03.2020.
Izvor: avaz
Žena u Pensilvaniji namjerno je kašljala na hranu vrijednu 35.000 dolara u jednoj trgovini mješovite robe te je najvjerovatnije čeka krivična prijava, javlja CNN.

Naime, neimenovana žena je ušla u malu trgovinu "Gerrity's Supermarket" u gradu Hanover Taunšip te počela kašljati na pekarske proizvode, meso i drugu robu, napisao je na Fe Džo Fasjsbuku Džo Fasula, suvlasnik lanca "Gerrity's Supermarket". 

Radnici trgovine odmah su izbacili ženu te pozvali policiju koja ju je pronašla nekoliko sati kasnije i odvela u pritvor. Iz policije su rekli da je žena “namjerno zarazila” hranu te namjeravaju podnijeti krivičnu prijavu protiv nje nakon što prođe psihijatrijsko vještačenje. Iz policije ne znaju je li zaražena, ali Fasula je na Fejsbuku napisao kako će učiniti sve što je u njihovoj moći da to saznaju. 

Uprkos tome što smatraju da je riječ o “vrlo poremećenoj šali”, Fasula je rekao da su iz trgovine izbacili sve proizvode u vrijednosti od 35.000 dolara te dezinfikovali prostor.

- Muka mi je zbog izgubljene hrane. Premda je uvijek sramotno kada se baca hrana, u ovim vremenima, kad je mnogo ljudi zabrinuto zbog sigurnosti dostave naše hrane, to je još više uznemirujuće - napisao je on.

Prema saopštenju ministarstva pravosuđa, prijetnja širenja virusa korona, odnosno korištenja Covida-19 kao oružja protiv građana SAD-a, može se smatrati terorističkom pretnjom.