Prkose ljutoj borbi protiv korone

Prodavačice ljubavi traže otvaranje bordela: "Potrebna nam je vaša pomoć"

15:15, 12.07.2020.
Izvor: Srna
Prostitutke u Hamburgu protestovale su zahtijevajući od vlasti da dozvoli otvaranje bordela u Njemačkoj, nakon što su više mjeseci bili zatvoreni zbog pandemije virusa korona.

– Najstarijem zanatu potrebna je vaša pomoć – pisalo je na transparentu jednog od učesnika u ulici Herbertštrase u Hamburgu.

Neki demonstranti nosili su pozorišne maske, a neki su svirali na različitim instrumentima.

Udruženje radnika seks industrije, koje je organizovalo proteste, saopštilo je da stalna blokada i zabrana rada bordela prisiljava neke od njih da rade na ulici što je nezakonito i mnogo opasnije i nije u skladu sa higijenskim standardima.

Isti izvor je naveo da javne kuće mogu brzo da primijene mjere protiv pandemije virusa korona, što su uradili i drugi, uključujući zaštitne maske, ventilaciju prostorija i registraciju kontakta posjetilaca.

– Prostitucija ne nosi veći rizik od infekcije od drugih usluga koje uključuju dodirivanje tijela kao što su masaža ili kozmetika, pa čak i ples i kontakt sportovi – navodi se u saopštenju, i dodaje da je higijena sastavni dio prostitucije.

Nakon što su širom Njemačke ponovo otvorene prodavnice, restorani i barovi, radnici u seks industrije su izolovani i njima je oduzeto pravo na egzistenciju i pored toga što ne predstavljaju veću opasnost po zdravlje.

Prostitucija je legalna u Njemačkoj.