Tramp bijesan nakon zabrane na Fejsbuku: Ko su oni da diktiraju dobro i zlo?

17:16, 09.06.2021.
Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da je trebalo da zabrani Fejsbuk dok je bio predsjednik, ali da ga je direktor kompanije Mark Zakerberg stalno zvao, dolazio na večere u Bijelu kuću i tom prilikom mu govorio koliko je veličanstven.

Nalozi Trampa na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk su zabranjeni na Tviteru zauvijek, na Fejsbuku najmanje dvije godine.

Tramp je u saopštenju pohvalio je nigerijsku vladu zbog zabrane rada platforme Tviter u Nigeriji nakon što je nalog predsednika te zemlje Muhameda Buharija izbrisan zbog “kršenja pravila”, prenosi BBC.

– Ko su oni da diktiraju dobro i zlo kada su i sami zli? – izjavio je bivši predsjednik u saopštenju i pozvao druge zemlje da slijede poteze Buharija.

Istovremeno, Tramp je apelovao na građane da izbrišu naloge na platformama Fejsbuk i Tviter jer ne dozvoljavaju “slobodan i otvoren govor”, i na kojima je njemu lično zabranjen pristup nakon nereda u Kapitolu u januaru, zbog optužbi da su njegove objave podsticale nasilje.

– Čestitam Nigeriji koja je zabranila Tviter jer je zabranio njihovog predsjednika – rekao je Tramp.

Zabrana Tvitera u Nigeriji uslijedila je nakon što je Tviter predsjednika Buharija, koji se odnosio na nigerijski građanski rat prije četiri decenije, govorio protiv onih koji podržavaju secesionistički pokret na jugoistoku zemlje.