Predsjednik SAD-a

Tramp zaprijetio Kini zbog Kovida-19

20:45, 19.04.2020.
Izvor: Sputnjik
Thumbnail
SAD istražuju izbijanje virusa korona Kovid-19 u Kini i ukoliko se ispostavi da je ta zemlja svjesno dopustila izbijanje epidemije, može očekivati posljedice, rekao je američki predsjednik Donald Tramp.

"Sprovodimo istragu. Vidjećemo šta će biti. Ako je to namjerno učinjeno, treba da snose posljedice. Pitanje je da li se radi o grešci, ili su to učinili namjerno", rekao je Tramp na konferenciji za medije u Vašingtonu.

Prema pisanju agencije "Blumberg", Republikanska stranka pokušava da okrivi Kinu za izbijanje pandemije virusa korona. Konkretno, kongresmeni iz te stranke pretpostavljaju da je pandemija rezultat neuspješnih eksperimenata, koji su izvođeni u laboratoriji u Vuhanu.

Štaviše, oni su kritikovali i predstavnike Demokratske stranke, koji su stali u zaštitu kineskog naroda i rukovodstva zemlje.

Kako se navodi, Tramp nije precizirao da li je ljut na Kinu, istakavši da postoji razlika između greške i svjesnih radnji.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštavalo je da je Kina od samog početka zastupala otvoren i odgovoran stav o objavljivanju svih podataka o epidemiji koronavirusne infekcije.