Trenutak kada Tajna služba izvodi Trampa

08:22, 11.08.2020.
Izvor: 24sata
Predsednik SAD Donald Tramp iznenada je prekinuo konferenciju za medije o korona virusu zbog pucnjave u blizini Bele kuće.

U toku konferencije odjednom je u prostoriju upao pripadnik Tajne službe.

- Predsjedniče, izađite iz sale.

- Oprostite, molim? - rekao mu je iznenađeni Tramp, pa odmah poslušao i napustio konferenciju za novinare.

Trampa su izveli iz prostorije zbog pucnjave van ograda predsjedničkog kompleksa u Vašingtonu. Nakon nekoliko minuta Trump se vratio na konferenciju, prenosi portal "24sata.hr".

- Bilo je pucnjave izvan Bele kuće. Rekli su mi da su upucali naoružanog muškarca, u bolnici je, ne znam u kakvom je stanju. Čini se da je situacija pod kontrolom. Zahvalio bih Tajnoj službi koja je opet uradila sjajan posao, bili su brzi i djelotvorni - rekao je Tramp nakon što se vratio na konferenciju.

On je dodao da se osjeća sigurno sa Tajnom službom.

- To su fantastični momci. Najbolji od najboljih. Super su utrenirani. Htjeli su da se sklonim na kratko dok ne budu sigurni da je sve pod kontrolom - dodao je američki predsjednik.

Muškarac (51) prišao je agentu Tajne službe blizu Bijele kuće. Rekao mu je da je naoružan, potrčao je prema njemu i posegao za nečim.

- Imao je stav kao da će pucati. Agent Tajne službe izvadio je oružje i upucao ga je u prsa - objavila je Tajna služba.

Incident se dogodio na raskrsnici 17. ulice i avenije Pensilvanija, tik ispred terena Bele kuće u blizini parka Lafajet. CNN piše kako su od dva policijska izvora saznali da čovjek nije bio naoružan.