Italija

Zbog silovanja i ubistva tinejdžerke uhapšena tri migranta

16:15, 26.10.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Trojica migranata afričkog porijekla uhapšena su zbog silovanja i ubistva šesnaestogodišnje Dezire Mariotin u Rimu, piše list "Lokal".

Dvojica državljana Senegala, stari 26 i 43 godine, privedeni su juče, dok je treći osumnjičeni Nigerijac, star 40 godina, priveden danas. 

Oni će biti optuženi za grupno silovanje, ubistvo i trgovinu drogom. Sva trojica već su ranije osuđivana zbog trgovine drogom. 

Policija traga za najmanje još jednim osumnjičenim. 

Mariotinova je pronađena mrtva u napuštenoj zgradi u kvartu San Lorenco, poznatom po trgovini drogom, 19. oktobra uveče nakon što je policija primila anonimnu dojavu. 

Policija vjeruje da je ona drogirana nakon čega ju je silovalo više muškaraca. 

Iako se tačne okolnosti i uzrok smrti tinejdžerke i dalje utvrđuju, obdukcija je pokazala da je bila pod dejstvom droga i da je silovana. 

Gradonačelnik Rima Virdžinija Rađi rekla je da će dan sahrane djevojke biti proglašen danom žalosti. Ona je rekla da će grad pojačati kontrolu u San Lorencu i da će povećati starosnu granicu za konzumiranje alkohola. 

Italiju već godinama potresa nasilje koje vrše migranti, uključujući sukobe azilanata i Italijana. 

Kriminalne bande migranata uspjele su da dođu na ulice Italije, a migranti iz Nigerije često učestvuju u tučama uz korištenje noževa i drugog oružja.